Nestverwachting april 2020

De pups uit de onderstaande combinatie zijn geboren:

Alle pups zijn gereserveerd.

Caely's White Flower My Fair Lady "Pippa"  X  A New Star Is Born Las Kornas "Dali"

 

 

 

 

Dali is een schitterende langstok reu met een rustig en open karakter. 

Dali is mijn eigen reu dus zowel de moeder als vader wonen bij mij.

Wat natuurlijk heel bijzonder is dat ik hier dus de oma, de opa, de moeder, de vader en nog meer familie 

van Pippa bij mij heb wonen zodat jullie een nog beter beeld kunnen krijgen.

Dali is fokgeschikt bevonden met ingang van 18 oktober 2015 (RZWH)

Een echo heeft uitgewezen dat Pippa drachtig is.  

  

Pippa is een dochter van Amy en Boaz. We hebben haar zelf gefokt.Pippa is een pretletter die de hele dag vrolijk is. Ze kwispelt altijd, net als haar moeder Amy. Ze heeft een  open karakter en is vooral op kinderen erg dol. Geen enkele situatie is haar te gek. Ze gaat elke uitdaging aan en vindt alles even leuk. Ze heeft prachtig diepzwart pigment, een spierwitte vacht en hele donkere ogen. Ze heeft ook perfecte gezondheidsuitslagen: HD A, ED 0, MDR1 +/+ en DM N/N.

Dali heeft eveneens een fantastisch karakter en ik heb dus hoge verwachtingen van de pups uit deze geweldige combinatie. Hij heeft een super pigment en een spierwitte vacht. Hij heeft HD A, ED 0, MDR1 +/+ en DM N/N.

Heeft u interesse voor een pup uit deze combinatie dan kunt u contact met mij opnemen.

Gerard Mulder
Hattem (Gelderland)
Tel: 038-3338320
E-mail

Er zijn in maart 2017 pups geboren uit de volgende combinatie:

Caely's White Flower Endless Love  'Amy' x Charis z Blatenských luk 'Boaz'

Alle pups zijn reeds gereserveerd!

 

 

Boaz is een schitterende langstok reu met een rustig en open karakter. Boaz is mijn eigen reu dus zowel de moeder als vader wonen bij mij.

Boaz is fokgeschikt bevonden met ingang van 28 augustus 2013 (RZWH)

Een echo heeft uitgewezen dat Amy drachtig is.  

  

 

 

 

Amy is een dochter van Laecey en een zus van Lux. We hebben haar zelf gefokt en zowel Laecey als Lux wonen bij mij. Amy is een pretletter die de hele dag vrolijk is. Ze kwispelt altijd, net als haar broer Lux. Ze heeft een  open karakter en is vooral op kinderen erg dol. Geen enkele situatie is haar te gek. Ze gaat elke uitdaging aan en vindt alles even leuk. Ze is erg actief en heeft, net als haar broer Lux, enorm veel temperament. Ze heeft prachtig diepzwart pigment, een spierwitte vacht en hele donkere ogen. Ze heeft ook perfecte gezondheidsuitslagen: HD A, ED 0, MDR1 +/+ en DM N/N.

Boaz heeft eveneens een fantastisch karakter en ik heb dus hoge verwachtingen van de pups uit deze geweldige combinatie. Hij heeft een super pigment en een spierwitte vacht. Hij heeft HD A, ED 0, MDR1 +/+ en DM N/N.

Heeft u interesse voor een pup uit deze combinatie dan kunt u contact met mij opnemen.

Gerard Mulder
Hattem (Gelderland)
Tel: 038-3338320
E-mail

De pups zijn geboren uit de volgende combinatie:

 Caely's White Flower Endless Love 'Amy' x A New Star is Born Las Kornas 'Dali'

Er zijn 6 reutjes en 2 teefjes geboren. Alle pups zijn voorzien van een nieuwe baas.

 

Amy is een dochter van Laecey en een zus van Lux. We hebben haar zelf gefokt en zowel Laecey als Lux wonen bij mij. Amy is een pretletter die de hele dag vrolijk is. Ze kwispelt altijd, net als haar broer Lux. Ze heeft een  open karakter en is vooral op kinderen erg dol. Geen enkele situatie is haar te gek. Ze gaat elke uitdaging aan en vindt alles even leuk. Ze is erg actief en heeft, net als haar broer Lux, enorm veel temperament. Ze heeft prachtig diepzwart pigment, een spierwitte vacht en hele donkere ogen. Ze heeft ook perfecte gezondheidsuitslagen: HD A, ED 0, MDR1 +/+ en DM N/N.

Mocht u vragen / interesse hebben of meer informatie willen over deze nestverwachting, dan kunt u uiteraard altijd contact met mij opnemen.

Klik hier voor de puppygalerie van het K-nest 

Geweldig nieuws! De pups van Vienna en Niran Amrad of the White Wolves Home zijn op 27 januari 2015 geboren. Het zijn 5 teefjes en 3 reutjes. Alle pups zijn al voorzien van een fijn baasje.

Kijk op onze Facebook-pagina voor de nieuwste foto's en filmpjes.

 

Amrad is een schitterende langstokreu met een bijzonder stabiel en open karakter. We kennen hem al van jongs af aan en we zijn dolblij dat we na zoveel jaren in de gelegenheid zijn gesteld hem voor Vienna te gebruiken. Het betreft hier een vijf generatie outcross, wat in het kort betekent dat er geen gemeenschappelijke voorouders zitten in de eerste vijf generaties.

Een echo heeft op 24 december 2014 uitgewezen dat Vienna drachtig is. Geweldig nieuws dus! Voor teefjes nemen we op dit moment geen reserveringen meer aan. Voor een reutje kunnen we nog een enkele reservering aannemen.

  

Vienna is een dochter van Jessie en Lux. We hebben haar zelf gefokt en allebei haar ouders wonen bij ons. Vienna is een pretletter die de hele dag vrolijk is. Ze kwispelt altijd, net als haar vader Lux. Ze heeft een enorm open karakter en is vooral op kinderen erg dol. Geen enkele situatie is haar te gek. Ze gaat elke uitdaging aan en vindt alles even leuk. Ze is erg actief en heeft, net als haar vader Lux, enorm veel temperament. Ze heeft prachtig diepzwart pigment, een spierwitte vacht en hele donkere ogen. Ze draagt haar staart, net als papa Lux, veel te vrolijk...maar ach, wat zou het? :-) Ze heeft ook perfecte gezondheidsuitslagen: HD A, ED 0, MDR1 +/+ en DM N/N.

Amrad heeft eveneens een fantastisch karakter en we hebben dus hoge verwachtingen van de pups uit deze geweldige combinatie. Hij heeft (terwijl hij inmiddels redelijk op leeftijd is) een super pigment en een spierwitte vacht. Hij heeft HD A, ED 0, MDR1 +/+ en DM N/DM. Dat betekent dat hij drager van DM (ouderdomsverlamming) is. Nu is de DM-test enigszins omstreden, daar alleen het zogenaamde SOD1-gen getest wordt. Als een hond vrij is, dan wil dat echter nog niet zeggen dat hij/zij geen DM zal ontwikkelen, daar DM zich op meerdere genen bevindt en niet alleen op SOD1. Dat betekent dus dat zelfs een vrije hond gewoon DM kan krijgen op latere leeftijd en dat een drager of lijder niet per definitie ook ziek wordt. Bovendien is het zo dat het bij voorbaat uitsluiten van dragers van MDR1 en DM er toe leidt dat de toch al zo smalle genenpool alleen maar smaller wordt. Wij hebben daarom besloten deze reu evengoed te gebruiken, want zijn overige kwaliteiten zijn zo overtuigend dat we het doodzonde zouden vinden als hij niet voor nakomelingen zorgt. Hij heeft pas één keer eerder een nest gehad, heel wat jaren geleden. We zijn echter wel goed bekend met deze lijn, daar Lux hier al enkele keren mee gecombineerd is. Met het resultaat hiervan kunnen we niet anders dan tevreden zijn.

Dit zal de vierde generatie eigen fok zijn. Alles is begonnen met Caely, die tot ons grote verdriet op 11 juli 2014 overleden is. Van Caely en Sunny hebben we Laecey aangehouden. Laecey heeft pups gehad met Lux senior en van dat nest hebben we Lux junior gehouden. Lux junior is de vader van Vienna en onze eigen Jessie is de moeder van Vienna. Vienna is dus de enige hond in onze roedel die én bij ons geboren is én van wie de ouders ook allebei bij ons wonen. Superdesuper bijzonder dus!

Klik op onderstaande foto's voor een vergroting.

Links ziet u vijf foto's van Vienna en rechts ziet u vijf foto's van de reu.

viennanw6.jpg (91905 bytes)   viennanw7.jpg (99423 bytes)   viennanw8.jpg (171072 bytes)   viennanw9.jpg (169685 bytes)   viennanw10.jpg (98359 bytes)   viennanw1.jpg (107943 bytes)   viennanw2.jpg (197339 bytes)   viennanw3.jpg (125447 bytes)   viennanw4.jpg (144710 bytes)   viennanw5.jpg (174576 bytes)

 Een pup aanschaffen en opvoeden

Ik zie de laatste tijd steeds vaker dat mensen een pup aan willen schaffen zonder echt goed te weten wat ze zich op de hals halen. Een pup opvoeden kost ontzettend veel tijd en energie. Het gaat gepaard met duizenden ergernissen, want geen enkele pup luistert meteen goed, trekt niet meer aan de lijn en is al zindelijk. Het is een utopie te denken dat dit binnen enkele weken allemaal gepiept is en dan is het ook nog zo dat het bij de ene pup langer duurt dan de andere. Met wat pech heb je ook nog een pup die graag sloopt en die dat zonder problemen een paar maanden volhoudt of een pup die nachtenlang gilt in zijn/haar bench, omdat hij/zij zich eenzaam voelt. Natuurlijk begrijpen ik dat het tegenwoordig bijna ondoenlijk is om hele dagen thuis te zijn voor een hond, maar bij een pup zal dat de eerste weken wel moeten. Als je wilt dat je pup verlatingsangst ontwikkelt, laat hem/haar dan meteen vanaf het begin veel alleen thuis. Succes op verlatingsangstgebied gegarandeerd.

Een pup moet gesocialiseerd en opgevoed worden en je bent er de eerste maanden net zo druk mee als met een klein kind. Snoeren en sokken in veiligheid brengen, schoenen uit zijn/haar bek halen, plas en poep opruimen, hem/haar overal mee naartoe nemen tijdens de socialisatie, oefenen met volgen en reageren op zijn/haar naam. Ga zo maar door! En de ene pup is de andere niet. Er zijn pups die binnen twee weken zindelijk zijn, maar er zijn er ook die dat met zes maanden nog steeds niet zijn. Een pup opvoeden gaat met vallen en opstaan. Héél vaak vallen en toch weer overeind krabbelen. Bij Bart Smit verkopen ze vast ontzettend leuke speelgoedhonden. Neem er zo een als bovenstaande u nu al afschrikt.

Klik hier voor mijn werkwijze

     

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen over onze honden en/of onze fokwijze, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Klik hier voor de puppygalerie van ons A-nest (3 januari 2006),

Klik hier voor de puppygalerie van ons B-nest (29 mei 2007).

Klik hier voor de puppygalerie van ons C-nest (11 november 2008).

Klik hier voor de puppygalerie van ons D-nest (21 december 2009).

Klik hier voor de puppygalerie van ons E-nest (20 februari 2010).

Klik hier voor de puppygalerie van ons F-nest (30 december 2012).

Klik hier voor de puppygalerie van ons G-nest (9 mei 2013).

Klik hier voor de puppygalerie van ons H-nest (16 februari 2014).

Klik hier voor de puppygalerie van ons I-nest (19 april 2014). Volgt.

Klik hier voor de puppygalerie van ons J-nest (27 januari 2015). Volgt.

Klik hier voor de puppygalerie van ons K-nest (februari 2016).

Klik hier voor de puppygalerie van ons L-nest (december 2016).

Klik hier voor de puppygalerie van ons M-nest (maart 2017).

Klik hier voor de puppygalerie van ons N-nest (november 2017).

Klik hier voor de puppygalerie van ons O-nest (juli 2018).

Klik hier voor de puppygalerie van ons P-nest (december 2018).

Klik hier voor de puppygalerie van ons Q-nest (oktober 2019).

Klik hier voor de puppygalerie van ons R-nest (april 2020).

Klik hier voor de puppygalerie van ons S-nest (november 2020).