G-nest: de pups van Amy en Bing zijn op 9 mei 2013 geboren!

Het zijn 6 reutjes en 6 teefjes.

Caely's White Flower Endless Love 'Amy' x CH Binglee of Edelweiss Blossems

Op donderdag 9 mei 2013 zijn de pups van onze fantastische Caely's White Flower Endless Love 'Amy' en de geweldige Duits Kampioen VDH Binglee of Edelweiss Blossems geboren. Het zijn maar liefst 12 pups en de verdeling kon niet perfecter met 6 teefjes en 6 reutjes :-)

Alle pups zijn voorzien van een fijn baasje.

Klik hier om de dracht van Amy te volgen.

Klik hier om naar de puppypagina te gaan.

  

We hadden aanvankelijk een andere (oudere) reu op het oog voor Amy, maar dat heeft niet zo mogen zijn...en dus moesten we op zoek naar een andere reu voor haar. Gelukkig hoefden we daar helemaal niet lang over na te denken. De keuze was heel erg snel gemaakt. We kennen Bing al sinds hij een pup is en we hebben hem al héél erg vaak ontmoet en dus ook goed leren kennen. Bing is de nestbroer van onze eigen Jessie en die twee lijken als twee druppels water op elkaar. Amy is een nestzus van Lux en het is dus extra leuk dat we deze combinatie hebben kunnen maken. Hoeveel fokkers kunnen er zeggen dat ze eenzelfde combinatie 'andersom' hebben kunnen maken :-) De stamboom van de pups van Jessie en Lux (ons F-nest) ziet er namelijk exact hetzelfde uit als die van Amy en Bing, alleen dan 'andersom' :-)

Amy is een hele lieve, sociale, actieve en speelse dame die heel erg mooi gebouwd is, een prachtige dikke en lange vacht heeft en voorzien is van perfect pigment en hele donkere ogen. Bing is een middelgrote, middelkrachtige reu die intussen zijn sporen op zowel showgebied als op dekgebied ruimschoots verdiend heeft. Hij heeft een mooi pigment en donkere ogen. Hij heeft inmiddels al volwassen nakomelingen die allemaal uitgegroeid zijn tot mooie, sociale honden. Ook op het gebied van gezondheid laten Amy en Bing geen wensen open. Ze hebben allebei HD A, zijn ED-vrij, MDR1-vrij en DM N/N (vrij).

Bing is zeker geen tweede keus. We hadden hem sowieso graag een keer voor Amy willen gebruiken, maar de andere reu die we op het oog hadden was een stukje ouder en daarom hadden we besloten het eerst met hem te gaan proberen. Dat heeft niet zo mogen zijn en dus is Bing nu alsnog, iets eerder dan gepland, de gelukkige uitverkorene.

Het nest van Jessie en Lux was echt een schot in de roos en we hebben er alle vertrouwen in dat de pups van Amy en Bing net zo fantastisch zullen zijn. We hopen dan ook van ganser harte dat Amy inderdaad drachtig is. Dat weten we over een paar weken zeker.

We hebben bijna drie jaar lang geen nest gehad en nu lijkt het erop dat we twee nesten in een zes maanden tijd mogen verwelkomen. Dat betekent wel dat we daarna een behoorlijke tijd geen pups zullen hebben, want we geven Amy (indien ze drachtig is en pups krijgt) uiteraard ruimschoots de tijd om te herstellen van haar nest. We zullen dus maar extra genieten van ons aankomende G-nest :-)

Klik hier voor de stamboom van de pups van Amy en Bing.